wie ben ik

Theoloog.

Ik studeerde van 1989 tot 1998 theologie met als specialisatie cultuurfilosofie en pastorale psychologie.

Theo Zweerman, hoogleraar wijsbegeerte en franciscaanse spiritualiteit, leerde mij in 1990 dat spiritualiteit vragen omvat naar levenszin, levensinrichting en levenselan. Deze vragen dagen mij tot op de dag van vandaag uit op het grensvlak van theologie, filosofie en psychologie.

 

Predikant.

Ik ben predikant in de Protestantse Kerk in Nederland en werkzaam geweest in Geleen-Beek-Urmond, Beverwijk-Heemskerk, Bathmen en bij de Koninklijke Marine. Sinds 2018 ben ik predikant in Roosendaal.

 

De kerk kent veel verschillende stromingen. Ik heb mij nooit in een stroming thuis gevoeld. Wat theologie en spiritualiteit betreft voel ik mij aangesproken door de internationale oecumenische gemeenschap van Taizé.

 

Counselor.

Tijdens mijn studie pastorale psychologie heb ik mij verdiept in de Transactionele Analyse (TA). Ik heb de 3-jarige TA-opleiding aan de TA-Academie gevolgd. Sinds 2013 ben ik BTA geaccrediteerd. In 2020 ben ik begonnen aan de vervolgopleiding tot Certified Transactional Analist met als specialiteit counseling (CTA onder contract).

In 1991 raakte ik met TA bekend. Sindsdien heb ik mij op verschillende momenten in TA verder geschoold. TA is geen wondermiddel. Het is voor mij een hulpmiddel voor inzicht en verandering.

André kleur.jpg