top of page

Begeleiding

Begeleiding: waarom, wat en hoe?

Jullie nemen met mij contact op omdat jullie begeleiding zoeken bij veranderingsprocessen of/en omdat er spanningen of conflicten zijn.

Veranderingen

Het kan behulpzaam om onder leiding van een deskundige buitenstaander met elkaar als team, groep of gemeenschap te praten over veranderingen.

Veranderingen gaan vaak gepaard met onzekerheid en angst.

Het kan dan doelmatig zijn om je met elkaar te concentreren op de inhoud en de begeleiding van de gesprekken en processen toe te vertrouwen aan een buitenstaander met kennis van zaken.

Spanningen of conflicten.

Wanneer er spanningen zijn ontstaan tussen groepen binnen een organisatie of wanneer er sprake is van een conflict dan kan een externe deskundige helpend zijn om tot een oplossing te komen.

Het onderkennen dat je het je samen niet lukt om eruit te komen en dat jullie hulp van buiten nodig hebben, kan een eerste stap naar een oplossing zijn.

Externe deskundigen voor gemeenten

Bij de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk sta ik vermeld als deskundige op het gebied van 'coaching & mediation' alsook op het gebied van 'ondersteuning, opbouw en begeleiding van gemeenten en kerkplekken'.

Zetels van het stadion
bottom of page